Blyde River Canyon

DSC_3519

De bijzondere omgeving rondom de Blyde River Canyon doet denken aan de vergelijkbare Amerikaanse Grand Canyon. Dat is niet gek want het is de derde grootste canyon ter wereld. In de afgelopen eeuwen heeft de rivier een kloof uitgeslepen waardoor steile bergwanden en gladde bergformaties zijn ontstaan. Hij is prachtig te zien vanaf de Panoramaroute maar is ook prima geschikt voor allerlei activiteiten.

Je kan bij de Blyde River Dam een mooie boottocht maken en genieten van het adembenemende uitzicht. Onder het genot van de zelf meegenomen catering duiken er nijlpaarden op en is er een kans op krokodillen.

Willen jij of de kinderen het nog doller dan is een bezoek aan het  Blyde River Canyon Adventure Center zeker de moeite waard.

 

DSC_3537

De mooiste optie om dit gebied te verkennen is uiteraard te voet. Vanuit het Swadini Forever Resort kan je een aantal heerlijke wandelingen maken. Met prachtig uitzicht en de mogelijkheid tot een frisse duik bij één van de vele watervallen. Dit alles op een uurtje rijden vanaf villa Nagapie.