Vliegreis

De vliegreis duurt non stop ruim 10 uur

KLM, als enige non stop (dagvlucht)

Lufthansa, via Frankfurt daarna met A380 (nacht)

Air France, via Parijs, daarna met A380 (nacht)

British Airways, via Londen daarna met A380 (nacht)

Emirates, via Dubai 

69854_1446585718

gallery11

Overnachting

Vlieg je met de KLM dan kan je het beste in Johannesburg overnachten. Maar ook na een nachtvlucht met de andere maatschappijen kan het handig zijn om eerst even uit te rusten. Wij hebben zelf hele goede ervaringen bij de Aero Guest Lodge. Je wordt van het vliegveld opgehaald en de lodge ligt op slechts 5 minuten rijden van het vliegveld. Het eten is er zeer goed en de kamers zijn gewoon degelijk. Goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Binnenlandse vlucht

Heb je geen zin om 5 uur te rijden naar Hoedspruit dan kan je ook een vlucht van 45 minuten boeken. Airlink vliegt 2 keer per dag van Johannesburg naar Hoedspruit. Na vertrek vanuit een druk Johannesburg vlieg je letterlijk de bush in. Als de Drakensbergen opduiken wordt de daling al ingezet. Bij het uitstappen valt er letterlijk een safari deken over je heen. Het kleine vliegveld van Hoedspruit ziet er fantastisch uit en de safari auto's staan al klaar om de gasten naar de verschillende lodges te brengen. Jij pikt je huurauto op en rijdt in 15 minuten naar Zandspruit en spot waarschijnlijk al de eerste dieren in het aangrenzende wildpark.

fly-to-kruger-hoedspruit-airport

DSC_3493

Met de huurauto

Het goedkoopste is natuurlijk om een auto op het vliegveld te huren. Er is een gezonde concurrentie waardoor de prijzen voor een auto heel redelijk (goedkoop naar Europese maatstaven) zijn. Na 2 bochten (vergeet niet links te rijden) rijdt je de N4 richting Maputo/Middelburg op. Zorg voor wat lokaal geld want onderweg moet je 50 rand (3 euro) tol betalen. Na 2 uur verlaat je bij Belfast de snelweg en ga je richting het noorden. Na een klein half uurtje ben je in Dullstroom en wordt het tijd voor een pauze. Een heel leuk dorpje met veel restaurants en galleries. Daarna ga je eigenlijk als maar rechtdoor en wordt het steeds mooier. Je gaat de Drakensbergen in en na anderhalf uur verlaat je de bergen door de Abel Erasmus Pas. Geniet van het prachtige zicht op de Lowlands. Dan nog een half uurtje tussen de fruitkwekers en de game reserves door en je bent in Hoedspruit.