Onwetendheid

In onze gesprekken met vrienden en bekenden bespeuren wij vaak veel misverstanden maar vooral veel onwetendheid omtrent dierenwelzijn. Wij gaan je zeker niet vertellen wat wel of niet te gaan doen tijdens je verblijf in villa Nagapie. 

We willen je vooral bewust maken van de fantastische mogelijkheden in Zuid Afrika maar ook van de activiteiten die, naar onze mening, botsen met het dierenwelzijn. Het Wereld Natuur Fonds strijdt nog elke dag tegen misstanden en wij sluiten ons daar graag bij aan. Het is uiteraard aan jou om hier wel of niet iets mee te doen.

Op safari met eigen auto

Met eigen auto op safari is echt een unieke ervaring.en zeker een aanrader. Realiseer je echter goed dat je op bezoek gaat bij wilde dieren. Deze dieren zijn vaak groter, sterker en sneller dan de mens (zelfs in een auto). Enig respect van onze kant is dus zeker op zijn plaats. Vooral olifanten in de must of met een jong dulden geen auto in de buurt. Een olifant zal (bijna) altijd eerst waarschuwen als hij vindt dat je te dichtbij bent gekomen. Ga voorzichtig achteruit en geef ze de ruimte.

 

Olifant rijden

Olifant rijden

Wie de olifanten in het wild heeft zien lopen begrijpt vast wel waar het hier begint te schuren. Olifanten zijn oersterk maar zijn er niet op gebouwd om mensen op hun rug te vervoeren. Voordat een olifant dit toelaat moet zijn "wil" gebroken worden. Dit gaat meestal gepaard met pure dierenmishandeling. Hoe leuk het er ook uit mag zien, het druist volledig tegen hun natuur in.

 

Tamme leeuwen

Realiseer je dat een tamme leeuw, een kansloze leeuw is. Eenmaal gewend aan mensen is het terugplaatsen in de natuur niet meer mogelijk. Er zijn verschillende farms in Zuid Afrika waar je leeuwen kunt bezoeken. Hier worden leeuwen gefokt en bezocht door publiek. Het kunnen aaien van een leeuw (leuke foto) lijkt een onschuldige bezigheid. De harde werkelijkheid is echter dat deze dieren worden gefokt voor het zogenaamde Canned Hunting. Deze tamme leeuwen worden in een klein privé park losgelaten en vervolgens door een rijke toerist neergeschoten. 

 

Lion park