DSC_0709

 

 

Zandspruit Bush & Aero Estate

 

Wij hadden slechts één bezoek aan dit land, gebied en park nodig om op slag verliefd te raken. Het park bestaat uit 1000 hectare waarvan 300 hectare geschikt is gemaakt voor bewoning. Op kavels van minimaal 1 hectare is privacy gegarandeerd. Van de buren zie je misschien het dak (moet je goed je best doen) en ruik je hoogstens de braai als de wind gunstig staat.

Het park heeft ongeveer 200 kavels waarvan ruim de helft al verkocht. De start en landingsbaan is alleen voor bewoners met eigen vliegtuig. Het wild beweegt zich vrij tussen de huizen door en ook de landingsbaan wordt regelmatig in bezit genomen.

 

 

Een mogelijke dag villa Nagapie

 

Je staat 's morgens op en gaat met de opkomende zon (rond 6 uur) hardlopen of gewoon wandelen in 700 hectare bush. Je hoeft niet eens heel hard te kunnen lopen want er loopt alleen "veilig" wild rond. Neem thee en/of koffie mee om dit op te drinken bij het zien van het eerste wild. Als het op de oprit is zou ik nog even wachten.

 

DSC_3839

DSC_3095

Na terugkomst duik je even in het zwembad en geniet van een welverdiend ontbijt. Daarna maak je een keuze uit één van de vele attracties in de buurt of ga je gewoon winkelen in Hoedspruit. Even een kop koffie of een lunch bij Cala la Pasta en voor de mensen die echt niet zonder kunnen (zucht) is er internet. 

 

Tegen de avond zet je de koelbox in de auto en rijdt de wilderness area van het estate weer in. Zoek een plekje met zicht op de Drakensbergen, een paar giraffen en de ondergaande zon. Beter kan deze sundowner echt niet smaken. Nog even een kleine game drive voor het echt donker wordt en dan door naar Hoedspruit voor een diner bij de Hat and Creek voor de beste biefstuk ooit.

 

DSC_0106

DSC_2368

Als je in de avond terugkeert bij villa Nagapie neem je, vechtend tegen de slaap, nog wat te drinken in de tuin of serre. Een afsluitende douche buiten onder de sterren maakt de dag compleet. Op tijd gaan slapen is geen enkel probleem want morgen staat er weer een uitdagende dag te wachten