Zuid-Afrika is wat ons betreft het mooiste land ter wereld. Een land waar je minstens een heel leven voor nodig hebt om in haar geheel te ontdekken. Van het bruisende leven aan de Kaap naar de droogte van de Kalahari woestijn. Van de sappige wijnstreken naar de pure natuur in het oosten. Maar voor ons is Zuid Afrika vooral Limpopo, het gebied waar de dieren de baas zijn. De mens gaat in een (rijdend) hok en het wild loopt er nieuwsgierig omheen.

Historie

Zuid Afrika heeft zonder twijfel een zeer donker verleden. Helaas hebben onze voorouders deze zwarte bladzijden (of liever een heel boek) geschreven en is Apartheid niet voor niets een Nederlands woord. Gelukkig voor het land stond er een hele speciale man op, Nelson Mandela. Bijna op geheel eigen kracht heeft hij de apartheid, zonder burgeroorlog, ten einde gebracht. Dit was pas in 1990 een feit en het is dan niet gek dat het land nog volop worstelt met dit verleden. Het verschil tussen de rijke "witten" en de arme "zwarten" is nog veel te groot maar met vallen en opstaan probeert men dit gat te verkleinen.

FILE - In this Tuesday, June 2, 2009 file photo, former South African President Nelson Mandela smiles during a meeting with a group of American and South African students in Johannesburg, South Africa. BET says it will air a miniseries about Nelson Mandela next year, with actor Laurence Fishburne portraying the late South African leader. (AP Photo/Theana Calitz-Bilt, Pool, File)

south-africa-map

Toerisme

Grote delen van Afrika beschikken over prachtige natuur met nog steeds veel wild. Helaas staat dat enorm onder druk door binnenlandse conflicten waar zoals altijd de minst weerbare (de dieren) het grootste slachtoffer zijn. Gelukkig is hier in Zuid Afrika geen sprake van en wordt er juist heel hard gewerkt aan het behoud van haar wildlife. Het mooie van Zuid Afrika is dat het nog steeds ruikt en smaakt naar Afrika maar dat de westerse saus het reizen en verblijf heel aangenaam maken. Het wegennet is, op de soms aanwezig potholes na, uitstekend en veilig.

Ons (ongevraagd) advies

Het land is echt veel te groot om in één vakantie te bereizen. Maak een keuze en kom gewoon nog een keer terug voor een ander gedeelte. Vanuit villa Nagapie kan je makkelijk 2/3 weken vullen met mooie uitstapjes maar is er ook tijd om echt te genieten van ons huis en het park. Te veel reizen maakt moe en doet de aandacht voor al het moois verslappen

 

 

DSC_3112

 

DSC_0037

 

Paspoort & Visum

Voor een bezoek aan Zuid-Afrika dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, geldig is tot ten minste dertig dagen na vertrek uit Zuid-Afrika. Daarnaast moet je paspoort een lege pagina bevatten. Je kunt Zuid-Afrika zonder visum bezoeken voor een periode van 90 dagen. Als je langer wilt verblijven dien je hier wel een visum voor aan te vragen. Mocht je nog meer vragen hebben over Zuid-Afrika of over ons vakantiehuis neem dan gerust contact met ons op.