Jessica het nijlpaard

Jessica  het beroemdste nijlpaard ter wereld, 'woont’ in de rivier van Hoedspruit en is door haar eigenaars Tonie en Shirly Joubert opgevoed alsof ze hun eigen kind is. De Joubert familie adopteerde het dier toen zij zonder moeder en uitgeput werd gevonden aan de rand van het Krugerpark. Met een jarenlange achtergrond als parkwachter wist Tonie Joubert precies wat hij moest doen om het dier er weer bovenop te brengen. Hoewel Jessica helemaal vrij is om te gaan en te staan waar ze wil, kiest ze toch telkens weer voor haar lievelingsplekje op de stoep bij het huis in Hoedspruit.

DSC_1727

DSC_1701

Jessica slaapt in het huis van Tonie en Shirly en is voor mensen benaderbaar. Ze weegt ongeveer 1,2 ton en mag zich zonder twijfel het meest beroemde nijlpaard ter wereld noemen. Het nijlpaard kreeg de afgelopen jaren heel wat media aandacht en speelde in meer dan negentig films en documentaires.

 

Het is mogelijk om Jessica te bezoeken bij de eigenaren Tonie en Shirley. Tijdens je bezoek aan Jessica krijg je de mogelijkheid om het haar te voeren en aan te raken. Een unieke ervaring gezien het feit dat nergens in de wereld er een mogelijkheid is om zo dichtbij een nijlpaard te komen. Een absolute aanrader aangezien Jessica op slechts 10 minuten rijden van de villa woont. Bekijk hier de officiële website van Jessica.

Voor kinderen een spraakmakende en echt unieke ervaring die nog jarenlang tot de verbeelding zal spreken, een absolute aanrader tijdens je verblijf in Villa Nagapie!

Video van Jessica

Ons bezoek